Japtimers, III. Veszprémi Toyota-Lexus Sportautó Találkozó - 2018.09.23.

Avatar
domi007
Aktív fóruméletet élő
Hozzászólások: 516
Csatlakozott: 2016.07.29. 00:26
Jármű gyártási éve: 1983
Jármű gyártó: Toyota
Jármű típusa: Celica

Japtimers, III. Veszprémi Toyota-Lexus Sportautó Találkozó - 2018.09.23.

Hozzászólás Szerző: domi007 » 2018.09.23. 22:31

Megnyitnám ezzel a bejegyzéssel a Japtimers - III. Veszprémi Toyota-Lexus Sportautó Találkozó élménybeszámolóinak témáját :)
Az enyém sajnos igen rövid lesz, mivel csak egésezn rövid ideig tudtam jelen lenni.
Reggel kis csúszással indultam otthonról, mivel előző nap nem tudtam mindent befejezni az autón (szükség volt rám otthon). A késést ledolgozandó lendületes vezetéssel siettem Budaörsre az Auchan parkolójába, ahol már gyülekezett a nép.
Amikor betolatni készültem korghan A6-os Celicaja mellé akkor szólt Zsolesz, hogy forralom a vizet, de láthatóan.
Jobbra előre tekintve rögtön láttam, hogy valóban nem csekély mennyiségű gőz száll fel a motorháztető alól. Ijedtemben le is állítottam a motort, majd újraindítottam, annyira össze voltam zavarodva. A vízből hiányzott rendesen, ezért inkább a végleges leállítás mellett döntöttem.

Kedves fórumtársak megpróbálták rögtönzött diagnosztikával elhárítani a problémát, ám sajnos nem sikerült igazi okot találni a problémára. Így azt a döntést hoztam, hogy beülök valaki mellé. Mind Zsolesz mind korghan felajánlotta a lehetőséget, amit így végül megosztottan el is fogadtam, hálás köszönet érte. Lefelé tehát egy 18R-G Celicaban, hazafelé pedig egy 2/3T-G hibrid Carinaban ülhettem. Azt kell mondjam mindkettő nagyon jó élmény volt, talán Zsolesz autója a tütékkel valahogy még erőteljesebb, vagányabb élményt adott.

Az út szinte eseménytelenül telt, konvojunk lendületesen haladt Veszprém felé, néha néha megállva egy-egy fényképezés, átrendeződés miatt.
Az Aréna parkolójában amikor leértünk már javában zajlottak az események. Egy pillanat alatt látszott, hogy abszolúte profi szervezés áll a rendezvény mögött. Az első pillanattól kezdve (fogadás), az elhelyezkedésen át (logó szerint kijelölt klub parkolóhelyek) a programok lebonyolításáig minden olajozottan zajlott.
Érkezés után volt lehetőségem gyorsan lekezelni mindenkivel, majd Zsolesz szólt, hogy indulnunk kell vissza.
Az Auchan parkolóban töltöttem vizet a hűtőbe, és alapjáraton hazagurultam. Útközben megálltam még egyszer tölteni, majd sikeresen beraktam a garázsba a kocsit. Gondolkodjon most kicsit egyedül azon, hogy mit is tett.

Egyelőre tehát az állás Veszprémi Toyota-Lexus Találkozó 0, Celica 2. Az autó nem akar odamenni valahogy :oops: :twisted: de ellenem nincs esélye. Jövőre ha más nem akkor trélerrel fogom levinni :lol:
Moderátor a "Közösség", az "Összes gyártó, Egyéb beszélgetések", és a "Toyota, Lexus" Kategóriákban.
Japtimers Vezetőség tagja


1983 Toyota Celica (AA63) -
Matenak
Újonc
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2017.03.15. 10:27
Jármű gyártási éve: --

Re: Japtimers, III. Veszprémi Toyota-Lexus Sportautó Találkozó - 2018.09.23.

Hozzászólás Szerző: Matenak » 2018.09.24. 19:33

Yo!
Légyszi ne legyetek irigyek és osszatok meg anyagot a találkozóról, arról is, amikor megpróbáltam szétrúgni az autómat, különben nem fogok tudni írni semmit az ügyről. Pedig szeretnék.
Avatar
Pacsker
Site Admin
Hozzászólások: 3113
Csatlakozott: 2016.03.08. 20:21
Jármű gyártási éve: 1980
Jármű gyártó: Toyota
Jármű típusa: Corolla

Re: Japtimers, III. Veszprémi Toyota-Lexus Sportautó Találkozó - 2018.09.23.

Hozzászólás Szerző: Pacsker » 2018.09.24. 19:50

Van kép bőven. Dolgozom rajta!

Kép

Kép
Adminisztrátor
Japtimers Közösség elnöke és a Vezetőség tagja

Kép '80 Toyota Corolla GT Coupe
Kép '88 Toyota Corolla GT-i Liftback
Kép '82 Toyota Starlet versenyautó - építés alatt
Kép '69 Toyota Corolla Sedan - felújítását várva
Avatar
Turan6
Aktív fóruméletet élő
Hozzászólások: 745
Csatlakozott: 2016.04.24. 19:48
Jármű gyártási éve: 1979
Jármű gyártó: Mitsubishi
Jármű típusa: Celeste

Re: Japtimers, III. Veszprémi Toyota-Lexus Sportautó Találkozó - 2018.09.23.

Hozzászólás Szerző: Turan6 » 2018.09.25. 11:18

Ugyan képet én nem készítettem, de nagyon jól éreztem magam. Kellemes meglepetés volt a fehér OT rendszámos RX-7 Mazda, ami élőben is legalább olyan szép mint a képeken. Az út is nagyszerű volt annak ellenére hogy néha kicsit szétesett a boly.
Köszönöm a szervezőknek, remélem jövőre is sikerül elmenni.
Moderátor a "Mitsubishi", a "Honda, Acura" Kategóriákban és a "Bemutatkozás" Témakörben
Japtimers vezetőségben tanácsadói szerepet tölt be


1979 Mitsubishi Celeste 2000 GSR
Avatar
Pacsker
Site Admin
Hozzászólások: 3113
Csatlakozott: 2016.03.08. 20:21
Jármű gyártási éve: 1980
Jármű gyártó: Toyota
Jármű típusa: Corolla

Re: Japtimers, III. Veszprémi Toyota-Lexus Sportautó Találkozó - 2018.09.23.

Hozzászólás Szerző: Pacsker » 2018.09.27. 12:26

Szuper nap volt!

A hidegfront két lépcsőben jött. Szombat és Hétfő. A kettő közt pont volt egy kellemes, csapadékmentes átmenet, így kegyes volt hozzánk az időjárás. Pulcsis/pólós idő, tökéletes találkozóra való.
A korábban meghirdetett, reggeli közös Budapest --> Veszprém konvojozásra végül a Japtimers, a Corolla Club és a Celica klub tagjai jöttek el, majd ~15 autóval indultunk meg a Bicske, Zámoly, Fehérvár, 8-as útvonalon. Elnézést kell kérnünk, mert sokunknak evidensek a konvojozás íratlan szabályai, de buta feltételezés, hogy másoknak is az kell legyen. Ezt a következendőkben jobban fogjuk deklarálni. Ettől függetlenül egy kezdeti elcsúszáson kívül, egész ügyesen leértünk, sőt koszorusk 11 órás becslését sikerült 1 órával leredukálnunk :)
A rendezvényen látszott a sok belefektetett energia, a lelkesedés és a járművek szeretete. Lehetőséget nyújtott a statikus géptető nyitogatásra, eszmecserékre, nyálcsorgatásra és a dinamikus, gumiporral járó programokra is egyaránt. Mindenki megtalálhatta, azt, ami érdekli és azokat akik érdeklik.
Két észrevételem volt, ami a résztvevőket érinti:
- Az első, amit a mai napig nem tudok hova tenni... Az a nagyfokú igénytelenség, hogy egy autós rendezvényre elmegy valaki merő retkes autóval. Nekem még az se férne bele, ha reggel út közben esne és a friss sáros pöttyök lennének rajta (a találkozó helyszínén leöblíteném), de az, hogy több hetes/hónapos ősdzsuva legyen egy ilyen járművön?.. :roll: Szerencsére nem a mi közösségünkből volt az a két? résztvevő, csak gondoltam megemlítem, hogy ez sok-sok év alatt sem akar változni és figyeljen a tiszta autókra mindenki a jövőben!
- A másik pedig technikai kérdés. A szépségverseny. Nyilván megvan az oka, hogy a legszebb, legkülönlegesebb járművek tulajdonosai sokszor miért nem neveznek. Teljesen érthető, ezzel nincs is baj. Azonban a nevezőkkel néha igen. Jelen esetben volt "utcai"/"tuning"/"youngtimer"/ és "oldtimer" kategória, amiben indulni lehetett. A 90% utcaiban indult, sokszor úgy, hogy másikba is beleillett volna vagy éppen az utcaiba pont nem. Ez csupán azért baj, mert ha pl. van egy láthatóan sok energiával épített, igényes "tuning", de az utcaiban indult, akkor nem tudjuk kellőképpen értékelni. Ezekre figyeljetek a jövőben.

Zárás utánig maradtunk TZS-vel. Csodás érzés volt hazasuhanni a két Corolla GT Coupe-val. Értékben sem volt csekély a kis "flottánk", de egy kicsit pikánsabb autób@zinak igazán szép látvány lehetett a mai forgalomban. Szívesen megnéztem volna magunkat kívülről :)

Továbbra is nagy örömmel tölt el, hogy van ez a rendezvény és remélem jövőre is minél többen csatlakozunk Japtimerseinkkel, JapClassikjainkkal. :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépTovábbi KÉPEIMET ITT találjátok.
Persze a rendezvény miatt nem csak Japtimers vonatkozású járművekkel.
Adminisztrátor
Japtimers Közösség elnöke és a Vezetőség tagja

Kép '80 Toyota Corolla GT Coupe
Kép '88 Toyota Corolla GT-i Liftback
Kép '82 Toyota Starlet versenyautó - építés alatt
Kép '69 Toyota Corolla Sedan - felújítását várva
Avatar
mileandras
Aktív fóruméletet élő
Hozzászólások: 618
Csatlakozott: 2017.03.08. 16:19
Jármű gyártási éve: 1987
Jármű gyártó: Suzuki
Jármű típusa: Swift

Re: Japtimers, III. Veszprémi Toyota-Lexus Sportautó Találkozó - 2018.09.23.

Hozzászólás Szerző: mileandras » 2018.09.29. 17:54

Nagyon jól éreztem magam a találkozón. A szlalom része tetszett legjobban, nem titkoltan ezért is mentem elsősorban. Ismerősöket, adományoztatókat is megautóztattam, a kis stift némán tűrte az egész napos kínzásom. Söje turbós sw20a és a hacsi mellett persze nem rúghatott labdába de így is épp eleget tolhattam ki a szemét. Mellette navigáltam is bátyámnak valamint ismerősnek a hátulkaparós swift gti-jében. Nap végén tesóm szereli fel az utcai kerekeket hondájára, kérdem tőle díjkiosztóra nem kell-e mennie. Á, úgyse nyert semmit. Majd egyszer csak szólították abszolút másodiknak. :D
Sajátom mellett két másik működőképes kockaswift is volt a talin, egyik lábon ment a versenyautó pedig trailer queen ofkúrz. Egyszerre három működő mk1, sztem hiba csúszott a mátrixba. :D
Jó látni ahogy évről évre fejlődik a találkozó. Kifejezetten más a hangvétele mint egy redsunnak vagy parkoló parádénak, és ez benne a jó. Jó ötlet volt a Veszprém Arénába költözni, így sokan kijöttek a városól akik egyébként nem mozdultak volna ki a reptérre. Az Aréna olyan szempontból is jó, hogy év közben rendeznek itt Rally OB-t, Mikulás Rally-t, hungarian bajat, szlalomokat, etc így a vezetősége is képben van egy autósportos rendezvénnyel kapcsolatban, biztos könnyebb volt velük egyeztetni mint egy random illetővel. A szeptember végi időpont és a beharangozott hidegfront-eső valszeg távol tartott több potenciális jelentkezőt is, de így sem kell szégyenkezni a 200+ megjelent autóssal, szép számok ezek így szezon végén. Alig várom a folytatást jövőre! :)
Moderátor a Suzuki Kategóriában

'87 Suzuki Swift SA413 1.3 8V - The Only Way To Fly!
Válasz küldése