Sziasztok,
Egy pár szóban én is megemlékeznék a reptérlátogatós JapDinnersről.
Amikor láttam az esemény kiírását Facebookon az első dolgom volt jó troll módjára alákommentelni, hogy "Na és vajon Kránitz úr lesz a túravezető?". Egy kis háttérinfó: már több mint egy éve rá vagyok függve az Aeropark-LKK YouTube csatornájára, ahol egy számomra már jól ismert hang narrálja, vágja, szerkeszti készíti a videókat. Ez a hang Kránitz Balázsé, akit sokan esetleg a rádióból, avagy ismeretterjesztő filmekből ismerhettek a National Geographic, Discovery és hasonló csatornák műsoraiból (már aki egyáltalán tudja mi az a TV - én mondjuk ezeket tizenX éve néztem

). Mint kiderül a videókból sok más munkatársával együtt ő is része a túravezetői csapatnak. Amint Pacsker válaszkommentelt, hogy "megpróbálom elintézni" rögtön tudtam: programunk van február 29-ére.
Azonnal be is vésettem a családi naptárba, mert ezt nem szabadott kihagynunk.
Eljött a látogatás napja. Hozzá kell tennem, hogy munkámból kifolyólag szinte minden héten repülök egyszer, de minimum havonta kétszer. Mondhatom, hogy jól ismerem a repülőteret utas szemszögből, emiatt kifejezetten kiváncsi voltam, mit fogok kapni a már meglévő tudásomon felül. Rögtön lelőhetem a poént: nagyon sokat

.
Hiszen az egész reptérlátogatás lényege, hogy minden amit utasszemmel az ember nem, vagy alig észlel azt mutatja be részletesen és elsőkézből.
Pacsker első perctől kiröhögött, mert akkora vigyorral ittam a túravezető szavait, hogy az utolsó zápfogaim is látszottak. Nem tehetek róla, ennyire voltam vidám

.
Túránk során érintettünk egy csomó érdekes helyet: a kifutópályákat, az egyes és kettes terminált, a volt reptéri kertészetet, a tűzoltóságot. Hatalmas sztorik, pontos és részletes ismertetés mindenről. A feleségem mint a téma iránt csak alig érdeklődő szintén nagyon jól érezte magát.
A vacsorára sajnos nem tudtunk maradni, muszáj volt a gyerkőcért mennünk, de köszönjük, hogy ezt a pár órát ilyen jó programmal tölthettük veletek.